Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Έσωσαν 44 ζώα από φάρμα – κολαστήριο



Το φως της δημοσιότητας είδε άλλη μια φρικιαστική ιστορία κακοποίησης ζώων σε φάρμα βόρεια της πόλης Winnipeg στον Καναδά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Toronto Sun, έπειτα από επίσημη καταγγελία, αστυνομία και εθελοντές εισέβαλαν στη φάρμα – κολαστήριο και έσωσαν 27 σκύλους,15 άλογα και 2 μαϊμούδες.
Όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης κάνουν λόγο για πρωτοφανείς εικόνες φρίκης. Υπήρχαν σημεία που τα περιττώματα των ζώων ξεπερνούσαν το ένα μέτρο, ενώ κάποια από τα σκυλιά είχαν αρχίσει στην κυριολεξία να σαπίζουν επειδή το κολάρο είχε «ενσωματωθεί» πλέον στο λαιμό τους.
«Η βρώμα ήταν απίστευτη. Ειδικά οι σκύλοι που έχουν πολύ αναπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης πρέπει να τρελλαίνονταν», δήλωσε η Debbie Peterson από την ομάδα των εθελοντών.
Οι οπλές των αλόγων είχαν μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν μπορούσαν πια να περπατήσουν, ενώ δεν υπήρχε ίχνος τροφής και νερού για τα ζώα. Κάποια από τα σκυλιά κρατούνταν στο υπόγειο, στο απόλυτο σκοτάδι.
«Κανείς δεν ξέρει πότε ήταν η τελευταία φορά που έφαγαν κάτι», επισήμανε η εθελόντρια προσθέτοντας ότι τα ζώα που ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκαν στον κτηνίατρο, ενώ άλλα φιλοξενούνται προσωρινά σε σπίτια και φάρμες.
Καταγγελίες για τη φάρμα κολαστήριο είχαν γίνει και πριν δυο χρόνια, ωστόσο οι Αρχές δεν είχαν επέμβει. Ο 68χρονος ιδιοκτήτης της φάρμας συνελήφθη και θα δικαστεί στις 5 Ιανουαρίου του 2011.
Για το econews
Newslink Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου