Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Παιδιά Δημοτικού έκαναν έρανο για να γιατρέψουν γέρικη σκυλίτσα

Μετά από τηλεφώνημα μητέρας, μέλος του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ) ενημερώθηκε πως στο 8ο Δημοτικό...
σχολείο της Ανω Γλυφάδας υπήρχε σκυλάκι με γάζες χαμένο, παρατημένο.

.Αντικρύσαμε μία σκυλιτσα σε κακό χάλι. Αμέσως πήγαμε στο γιατρό. Όγκος στον μαστό. Την έκαναν μπανάκι και την κούρεψαν αφού ήταν χάλια, με αγκάθια στα μαλλιά της και πολύ βρώμικη. Την επόμενη μέρα έγινε χειρουργείο: αφαίρεση όγκου, στείρωση, βγάλαμε και τα σάπια δοντάκια, έγινε και καθαρισμός δοντιών.

Τα παιδιά του σχολείου έκαναν έρανο να μαζέψουν τα χρήματα του χειρουργείου και ρωτούσαν πότε να έρθουν να την δουν απο κοντά. Η Sugar, αυτό είναι το νέο της όνομα, είναι 10 ετών, μπορεί και παραπάνω…δεν έχει σημασία, φιλοξενείται σε σπίτι που έχει όλη την φροντίδα που της αξίζει και θα της βρούμε την καλύτερη οικογένεια!

Σήμερα μία μητέρα πλήρωσε στον κτηνίατρο το λογαριασμό του χειρουργείου της Sugar. Με τα χρήματα που μάζεψαν τα παιδιά και με χρήματα που συμπλήρωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Έφερε επίσης ζωγραφιές που ετοίμασαν τα παιδιά για τη Sugar!

Η ιστορία της Sugar μας θυμίζει πολύ την ιστορία της Sammy μας που ήταν η αφορμή να ιδρυθεί ο ΣΠΑΖ. Και είμαστε σίγουροι πως η Sammy από ψηλά χαμογελά που η Sugar στάθηκε τόσο τυχερή!

Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές του 8ου Δημοτικού σχολείου Ανω Γλυφάδας, στους γονείς τους και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων! Που όχι μόνο ενδιαφέρθηκαν να μας ενημερώσουν για τη σκυλίτσα αντί να αδιαφορήσουν αλλά και παραμένουν έμπρακτα δίπλα της και δίπλα μας!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μαρία μας που άνοιξε το σπίτι της για τη γλυκιά γριούλα και την έκανε να νιώσει ξανά ασφάλεια και αγάπη! Ευχαριστούμε και τους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους μας που είναι πάντα κοντά μας, αναφέρουν οι άνθρωποι του ΣΠΑΖ.

Εμείς να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους και πραγματικά με τέτοιους γονείς, τέτοιους δασκάλους και τέτοια παιδιά, η κοινωνία μας είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι θα πάει μπροστά!!! Ένα μεγάλο παράδειγμα προς μίμηση αντί να ”φοβόμαστε” τα ζώα ή να τα διώχνουμε απ τα σχολεία!

kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου