Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλη νίκη: Από 11/3 απαγορεύεται η εισαγωγή & πώληση καλλυντικών δοκιμασμένων σε ζώα στην Ε.Ε.


testΧρειάστηκαν περισσότερα από 20 χρόνια διαμαρτυρίας και επιτέλους η Ευρώπη αναμένεται να ανακοινώσει την απαγορεύση εισαγωγής και πώλησης καλλυντικών και συστατικών αυτών που δοκιμάζονται σε ζώα, από τις 11 Μαρτίου 2013.
Η σημαντική αυτή νίκη, για την οποία μάλιστα πάλεψε η body shop και η οργάνωση crulety Free International σημαίνει ότι όποιος πουλά καλλυντικά εντός Ε.Ε. δεν θα πρέπει να τα δοκιμάζει σε πειραματόζωα όχι μόνο εντός Ε.Ε. αλλά και πουθενά στον κόσμο!
Η απαγόρευση ισχύει για όλα τα καλλυντικά και τα προϊόντα ομορφιάς, ακόμα και σαπούνια ή οδοντόκρεμες!
Η Body Shop είναι απ τις λίγες εταιρείες ομορφιάς που δεν θα επηρρεαστεί απ την απαγόρευση αφού ήταν πάντα ενάντια στα Πειράματα σε ζώα.
Η προτεινόμενη απαγόρευση στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ώστε η ομορφιά να είναι χωρίς...κακοποίηση, ειδικά σε χώρες όπως η Κίνα που ακόμα δοκιμάζει τα καλλυντικά σε ζώα.
Η επικεφαλής της Cruelty Free International χαρακτήρισε ιστορικό το γεγονός.
Το 1991 η BUAV, ίδρυσε την Cruelty Free και δημιούργησε έναν Ευρωπαϊκό συνασπισμό με τις μεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις της Ευρώπης με το σκοπό να μπει τέλος στην δοκιμή καλλυντικών σε ζώα.
Το 1993 η Body Shop η πρώτη εταιρεία ομορφιάς που έλαβε δράση ενάντια στα πειράματα στα ζώα υποστήριξε την καμπάνια τους.
test
Το 1996 η ιδρύτρια της body shop έγινε μέλος στο συνασπισμό και συγκέντρωσε 4 εκατομμύρια υπογραφές που έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το 2012 η Cruelty Free International η πρώτη παγκόσμια οργάνωση αφιερωμένη στο να σταματήσουν ταπειράματα σε ζώα για τα καλλυντικά πραγματοποίησε καμπάνια σε 55 χώρες
συγκέντρωσε υπογραφές διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τα body shop.
H επικεφαλής της Cruelty Free συναντήθηκε με τον επίτροπο τόνιο Μποργκ στις 30/1/13 για να συζητήσουν για την απαγόρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου