Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ελεφαντάκι βρήκε νέα «μαμά» στο πρόσωπο ενός άντρα


Ελεφαντάκι βρήκε νέα «μαμά» στο πρόσωπο ενός άντρα

Κινδύνευε να πεθάνει από στεναχώρια, επειδή είδε τη μητέρα του να πεθαίνει

Μπορεί να μην είναι η μητέρα του, ούτε να τη θυμίζει καθόλου, όμως για το μικρό ορφανό ελεφαντάκι είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτό υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Ο τριών μηνών Joe έχει γίνει αχώριστος με τον 29χρονο υπάλληλο του πάρκου προστασίας άγριων ζώων της Μαλαισίας, από τότε που μεταφέρθηκε εκεί.

Η μητέρα του μαζί με άλλους πυγμαίους ελέφαντες είχαν εντοπιστεί νεκροί μέσα στη ζούγκλα, ενώ ο φωτογραφικός φακός είχε απαθανατίσει το μικρό να προσπαθεί απεγνωσμένα να την «ξυπνήσει». Ο θάνατος των ελεφάντων αποδόθηκε σε μυστηριώδη δηλητηρίαση.



Ο πανικός και η απόγνωσή του ήταν τέτοια που οι υπάλληλοι του πάρκου έβαλαν τα κλάματα από τη συγκίνηση.

Αν δεν τον είχαν βρει το πιο πιθανό είναι ότι θα είχε πεθάνει και εκείνος από πείνα. Ήταν φοβισμένος, διψασμένος, ανήσυχος, είχε χάσει βάρος και ενδεχομένως είχε πάρει ποσότητα δηλητηρίου κι αυτός μέσα από το γάλα της μητέρας του.



Οι ειδικοί φοβούνταν, παρά την 24ωρη παρακολούθηση που του παρείχαν, ότι θα μπορούσε να πεθάνει από στεναχώρια.



Όλα άλλαξαν όμως μόλις «γνώρισε» τον Augustin David. Οι δυο τους ανέπτυξαν έναν πολύ ισχυρό δεσμό, και πλέον ο Joe τον βλέπει ως «μητέρα» του. 



Όπως κάθε γονιός ο Augustin πρέπει να ακολουθήσει ένα αυστηρό πρόγραμμα φροντίδας. Τον ταΐζει κάθε δύο ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ πρέπει να παίζει μαζί του, να τρέχει στο ζωολογικό πάρκο Lok Kawi στην περιοχή Kota Kinabalu, όπου φιλοξενείται ο Joe και να τον... κάνει μπάνιο, κάτι που απεχθάνεται! 



«Δείχνει τι του αρέσει και τι όχι. Λατρεύει να πιπιλίζει δάχτυλα, όπως κάθε μωρό» είπε ο Augustin.









newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου