Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

«Να αποσύρετε την τροποποίηση»


Τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων ζητούν φιλόζωοι για να σώσουν τα αδέσποτα από τη θανάτωση

Να αποσυρθεί τώρα η τροποποίηση του άρθρου 1 του Νόμου 4039/12 που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αφήνει περιθώρια για ανεξέλεγκτη θανάτωση των αδέσποτων, ζητούν φιλόζωοι και οργανώσεις για την προστασία τους. 

Με βάση τον προηγούμενο νόμο, όπως λένε, που ήταν αρκετά σαφής όσον αφορά στην απόδοση του χαρακτηρισμού «επικίνδυνο» σε ένα ζώο συντροφιάς, η προτεινόμενη τροποποίηση είναι απαράδεκτη και χωρίς καμία λογική.

Μέχρι τώρα, για να χαρακτηριστεί ένα ζώο επικίνδυνο έπρεπε η συμπεριφορά του ζώου να είναι αποδεδειγμένα απρόκλητη και έντονη.

Τώρα θα αρκεί μια επιτυχής επίθεση ή μια ανεπιτυχής προσπάθεια επίθεσης ή έστω απειλητική στάση και συμπεριφορά, για να καταδικαστεί σε ευθανασία.

«Ελάτε να γίνουμε η φωνή όλων εκείνων που δεν μπορούν να μιλήσουν», αναφέρουν φιλόζωοι και ζητούν βοήθεια προκειμένου να μην περάσει η τροποποίηση του συγκεκριμένου νόμου. 

«Τα αδέσποτα δεν μπορούν να μιλήσουν και να αντιδράσουν, αλλά θα μπορούν πλέον να οδηγούνται σε ευθανασία με συνοπτικές διαδικασίες», επισημαίνουν και γι’ αυτό ζητούν την βοήθεια όλων.

Πηγή: madatoforos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου