Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Δίδυμοι γορίλες στην αγκαλιά της μαμάς τους


Τρυφερές εικόνες από την καρδιά της ζούγκλας

Η φροντίδα δύο παιδιών είναι δύσκολη υπόθεση και άκρως κουραστική. Όταν όμως έρχεται η ώρα που τα παίρνεις στην αγκαλιά σου και αυτά κουρνιάζουν στα χέρια σου τα ξεχνάς όλα. 

Κάτι τέτοιο «διαβάζουμε» στο βλέμμα αυτής της μαμάς-γορίλα, η οποία κρατά τρυφερά στην αγκαλιά της τα δίδυμα μωρά της.

Η Kabatwa ζει με τα μικρά της στο Εθνικό Πάρκο των Ηφαιστείων (Parc National des Volcans) της Ρουάντας. 

Τα μικρά είναι αρσενικά και οι υπεύθυνοι του πάρκου τα έχουν ονομάσει Isango (που σημαίνει «ραντεβού») και Isangano (που σημαίνει «σταυροδρόμι»).



Υπάρχουν λιγότεροι από 900 γορίλες των βουνών σε άγρια κατάσταση στη Φύση και η γέννηση των διδύμων έφερε μεγάλη χαρά στους επιστήμονες που παρακολουθούν τον πληθυσμό τους.

Οι γορίλες των βουνών κάνουν μικρά κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια, ενώ η γέννηση διδύμων είναι εξαιρετικά σπάνια. Το ζευγάρι αυτό είναι μόλις το πέμπτο που γεννιέται στη Ρουάντα τα τελευταία 40 χρόνια.



Οι θηλυκοί γορίλες περνούν πολύ χρόνο με τα μικρά τους, τα οποία όταν γεννιούνται είναι απολύτως εξαρτώμενα από τις μαμάδες τους.



Περνούν τους πρώτους τρεις με τέσσερις μήνες κρεμασμένα κυριολεκτικά στην αγκαλιά των μαμάδων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ εκείνες δε σταματούν τα χαϊδεύουν, να τα αγγίζουν και να τα φιλάνε.



Μετά τους τέσσερις πρώτους μήνες τα μικρά είναι σε θέση να καθίσουν και να σηκωθούν στα πόδια τους, με λίγη βοήθεια. Αμέσως μετά αρχίζουν να σέρνονται και να εξερευνούν το έδαφος καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους.



Όταν τραβήχτηκαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, τα δίδυμα είχαν μόλις αρχίσει να ανεξαρτητοποιούνται.

Οι γορίλες των βουνών είναι είδος υπό εξαφάνιση. Ο πληθυσμός τους απειλείται από την απώλεια των δασών ενώ τους κυνηγούν ακόμη και για το κρέας τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου