Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μια αγκαλιά φροντίδας, απάντηση στη φρίκη της κακοποίησης

Την ώρα που όλο και περισσότερα περιστατικά κακοποίησης αδέσποτων ζώων έρχονται στο προσκήνιο στην Κρήτη, τοπικοί φορείς αναζητούν απαντήσεις για να βάλουν τέλος στο φαινόμενο της... φρίκης που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο νησί. Το νέο περιστατικό που σημειώθηκε στο Ρέθυμνο με την, μέχρι θανάτου κακοποίηση, σκύλου που βρέθηκε πεθαμένο μαζί με τα μικρά του πεταμένα σε κάδο σκουπιδιών προκαλεί οργή και σοκ για τα όρια της ανθρώπινης βαρβαρότητας.

Στη σκιά τέτοιων περιστατικών οι άνθρωποι της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου αναζητούν σπίτι και αγάπη για τα αδέσποτα του Ηρακλείου σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την έλλειψη στέγης και φροντίδας των ζώων αυτών. Έτσι η διοίκηση της δημοτικής κοινότητας καλεί όσους θέλουν να αγκαλιάσουν και να φροντίσουν ένα σκυλάκι να επικοινωνήσουν με τα γραφεία αφού σε πρώτη φάση διαθέτει τέσσερα κουτάβια που έχουν ανάγκη φροντίδας και τροφής.

Στις δυσκολίες των ημερών που ζούμε η φροντίδα ενός ζώου είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας, δίνει ανακούφιση, παρηγοριά, ευαισθησία στην προσφορά, πληρότητα στο ότι είμαστε άνθρωποι και προσπαθούμε να γίνομε καλύτεροι, επισημαίνουν οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας.

Όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν μέλος της οικογένειάς τους ένα ζωάκι, ταλαιπωρημένο ψυχικά και σωματικά γιατί έχει νιώσει την εγκατάλειψη, γνωρίζοντας τις ευθύνες που αναλαμβάνουν αλλά και τη μεγάλη χαρά που θα προκύψει από αυτή τη φροντίδα και την αμέριστη αγάπη και ευγνωμοσύνη που θα λάβουν από το σκυλάκι, παρακαλούμε να επικοινωνούν με το γραφείο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας στα τηλέφωνα 2810 390108, 2810 390114, 6977474590.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου