Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Κάιρο-Νότιγχαμ μέσα σε μία βαλίτσα


Το αναπάντεχο ταξίδι μίας γάτας

Οι περισσότερες γάτες έχουν το συνήθειο να τρυπώνουν μέσα σε βαλίτσες, όχι μόνο όταν είναι άδειες, αλλά και όταν κάποιος τις ετοιμάζει για να ταξιδέψει. 

Αυτό έκανε και η περσική γάτα Μπιζού από το Κάιρο. Μόνο που δεν την πήρε χαμπάρι κανείς και έκανε ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων μέχρι το Νότιγχαμ της Αγγλίας! 

Η περιπέτεια της Μπιζού άρχισε όταν μπήκε στη βαλίτσα της αφεντικίνας της, Μορβάτ Σιούτι, όταν εκείνη ετοιμαζόταν να πάει στην Αγγλία για να επισκεφθεί την αδελφή της. Η 30χρονη γυναίκα δεν αντιλήφθηκε τη γάτα, η οποία φαίνεται πως... βολεύτηκε και αποκοιμήθηκε ανάμεσα στα ρούχα. 

Η Μπιζού ταξίδεψε ως λαθρεπιβάτις και έγινε αντιληπτή μόνο όταν η Μορβάτ είχε φθάσει στην Αγγλία και άνοιξε τη βαλίτσα για να πάρει το κινητό της τηλέφωνο. 

Το παράδοξο – και ανησυχητικό - είναι ότι η γάτα πέρασε απαρατήρητη από τους ελέγχους στο αεροδρόμιο! Το ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι παρέμεινε ήρεμη για τόσες ώρες. 

Η Μπιζού είναι καλά στην υγεία της και, σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία για τα ζώα, βρίσκεται σε καραντίνα και περιμένει το ΟΚ των κτηνιάτρων για να πετάξει πάλι πίσω στο Κάιρο! 

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου