Η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου για τα αδέσποτα για μία ακόμα φορά. Ο Δήμος και το Καταφύγιο Ιωαννίνων αποφάσισαν να επανεντάξουν φοβικό, ασυλοποιημένο σκυλί το οποίο ζει εδώ και 2 μήνες κάτω από αυτοκίνητα και τρέμει σε κάθε προσπάθεια ανθρώπων να το πιάσουν. Ανοίγουν πληγές στο σώμα του όπως προσπαθεί να χωθεί κάτω από αυτοκίνητα!


Όπως δημοσιεύει το happydogsworld.com, οι υπεύθυνοι διαχείρισης αδέσποτων και η 5μελής επιτροπή  (στην οποία σημειώνουμε ότι συμμετέχει εκπρόσωπος του φιλοζωϊκού σωματείου!!!) επανένταξαν την σκυλίτσα της φωτογραφίας - αφού έκριναν ότι μπορεί να επανενταχθεί - σε κεντρικό σημείο του Δήμου δίπλα από την Λίμνη, κοντά σε ένα μεγάλο πάρκινγκ.
 
Το ζώο όμως δεν γνωρίζει τι θα πει δρόμος και είναι φοβικό με τους ανθρώπους, αφού μέχρι προ 2 μηνών ζούσε σε προφυλαγμένο χώρο εντός του Δημοτικού Καταφυγίου. Μάλιστα είναι τόσο πολύ φοβικό με τους ανθρώπους, που ζει μονίμως κάτω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και δεν βγαίνει ποτέ από εκεί, μόνο για να φάει από ανθρώπους που ήδη γνωρίζει. 
 
Σαφώς είμαστε εντελώς αντίθετοι της ιδρυματοποίησης των ζώων στα κυνοκομεία, κάτι που επίσης απαγορεύει ρητά ο Ν.4039/2012. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι εδώ μιλάμε για ένα ζώο ιδιαίτερο, και η επανένταξη μπορεί να αποβεί μοιραία για την ζωή του.
   
Αλήθεια, οι υπεύθυνοι διαχείρισης του προγράμματος, και η αρμόδια 5μελής επιτροπή, δεν είχαν αντιληφθεί ότι μία τέτοια επανένταξη είναι αδύνατη και ότι προς όφελος του ζώου, αυτό δεν θα έπρεπε να επανενταχθεί;
 
Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι σύμφωνα με το Άρθρο 9, παρ. 4 του Ν.4039/2012 οι Δήμοι έχουν την υποχρέωση φροντίδας (επίβλεψη-περίθαλψη-σίτιση) των επανενταχθέντων ζώων και άρα όφειλαν να γνωρίζουν ότι αυτό το ζώο κινδυνεύει.
 
Παρακαλούμε διαμαρτυρηθείτε στο Δήμο ώστε να σωθεί το ζωάκι έγκαιρα από το δρόμο:
 
 
Δήμος Ιωαννιτών
 
 press@ioannina.gr
 +302651079921 
 +302651075739
http://www.ioannina.gr