Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

«Κυκλάδες Life» από τη WWF και το ΥΠΕΚΑ

Η προστασία της φύσης συναντά την αειφόρο ανάπτυξη και την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στο... πρόγραμμα «Κυκλάδες Life», που ξεκίνησε να υλοποιεί η WWF σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και άλλους φορείς.

Το πρόγραμμα, που θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια, αφορά σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στην περιοχή των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή γύρω από την περιοχή Natura της Γυάρου, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και από κοινού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (αλιείς, κλάδο τουρισμού, τοπική αυτοδιοίκηση κ.α.), ενώ θα υποστηριχθούν η αλιευτική δραστηριότητα και οι τοπικές οικονομίες στη Σύρο και την Άνδρο.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το ΥΠΕΚΑ και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Τethys, η Εταιρία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας «ΜOm» και η WWF Ελλάδας.

Το πρόγραμμα «Κυκλάδες Life» υποστηρίζεται και συγχρηματοδοτείται από τη χρηματοδοτική γραμμή «LIFE Nature» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Ίδρυμα «Prince Albert II».
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου