Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Τέλος στο βίαιο κυνήγι αρκούδας με σκύλους

Η αμφιλεγόμενη πρακτική του κυνηγιού της αρκούδας με σκύλους βαίνει προς απαγόρευση στην αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνια, αφήνοντας ένα αίσθημα ικανοποίησης και ανακούφισης στους ακτιβιστές που μάχονται... για τα δικαιώματα των ζώων.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο σκοτώνονται νόμιμα στην Καλιφόρνια περίπου 1.700 αρκούδες, ο συνολικός πληθυσμός των οποίων ανέρχεται στις 23.000 με 39.000.

Ο νόμος επίσης επέτρεπε στους κυνηγούς να καταναλώνουν το κρέας αρκούδας.

Καθώς οι αρκούδες είναι πάρα πολύ γρήγορα ζώα, παρά το πελώριο μέγεθος τους, οι κυνηγοί συνήθωςχρησιμοποιούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά προκειμένου να τις εντοπίσουν.

Πρόκειται για μια "παράδοση" που ανάγεται στην εποχή του Τζορτζ Ουάσινγκτον, ωστόσο τον περασμένο μήνα ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν υπέγραψε νομοσχέδιο, που επιτρέπει το κυνήγι της αρκούδας (!) αλλά χωρίς τη βοήθεια σκύλων.

Ο νόμος τίθεται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2013.

Την σχετική πρόταση στήριξαν σθεναρά ακτιβιστές που μάχονται για τα δικαιώματα των ζώων, καθώς και μια ομάδα Δημοκρατικών με επικεφαλής των Γερουσιαστή Τεντ Λιου, τονίζοντας ότι το κυνήγι της αρκούδας είναι "μια απαρχαιωμένη και βίαιη πρακτική".

Παράλληλα, όπως προκύπτει και από δημοσκόπηση, το 83% των Καλιφορνέζων υποστηρίζουν την απαγόρευση, θέση που υποστηρίζουν και οι μεγαλύτερες εφημερίδες των ΗΠΑ, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει την αιματηρή αναμέτρηση μεταξύ αρκούδων και σκύλων.

"Επιτρέποντας σε αγέλες σκύλων να κυνηγούν αρκούδες για μίλια έως ότου, εξαντλημένα πια, τα ζώα-θηράματα αναρριχηθούν στα δέντρα για να ξεφύγουν από τους σκύλους και τελικά να καταλήγουν παγιδευμένα, ουσιαστικά περιμένοντας να πυροβοληθούν από έναν κυνηγό που βρίσκεται από κάτω, είναι μια ζωική εκδοχή του The Hunger Games", έγραψαν οι Los Angeles Times.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου