Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Σκύλος και Άνθρωπος - Dog and Man

Σκύλος και Άνθρωπος - Dog and ManΑρμονική συμβίωση σκύλου και ανθρώπου

     Τα σκυλιά είναι ευχαριστημένα όταν υπάρχει μια ρουτίνα. Έχοντας υιοθετήσει έναν σκύλο φροντίστε να τον μάθετε από μικρή ηλικία τα πρέπει και τα μη και δώστε του την κατάλληλη σημασία. Βάλτε κάποια όρια και τηρείτε τα πάντα για να είσαστε σωστοί κηδεμόνες.
     Κάποιοι συνοπτικοί κανόνες για σωστή συμπεριφορά του σκύλου:
     1. Όταν φεύγετε από το σπίτι ή όταν επιστρέφετε σε αυτό μην του δίνετε σημασία και αγνοήστε τον μέχρι να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Αυτό πρέπει να γίνετε επειδή , όταν εσείς φεύγετε και επιστρέφετε με φανφάρες, μαθαίνετε τον σκύλο σας να αγωνιά όσο δεν είσαστε εκεί. Του κάνετε κακό και, μάλιστα, για να ξεπεράσει το άγχος της απουσίας σας μπορεί να μασουλάει ό,τι βρει μπροστά του.
     2.'Οταν θέλουμε να έρθει ο σκύλος κοντά μας, πρέπει να τον καλέσουμε με γλυκό τόνο και όχι επιτακτικό, και χαμηλώνοντας τη στάση του σώματός μας. Όταν έρθει καλό είναι να τον επιβραβεύουμε με ένα χάδι και μια λιχουδιά.
     3. Ταΐζετε τον σκύλο συγκεκριμένες ώρες την ημέρας και στο ίδιο σημείο του σπιτιού. Όταν φάει πάρτε το μπολ του από το πάτωμα. Στη φύση το φαγητό δεν είναι ποτέ άφθονο!
     4. Μάθετε τρόπους στον σκύλο. Αν πηδάει πάνω σας κατεβάστε τον και παραμερίστε τον στο πλάι αποφασιστικά αλλά χωρίς βία. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας για αυτή την κίνηση και όχι τα χέρια σας διότι θα το δει σαν παιχνίδι και θα το επαναλαμβάνει.
     5. Προκειμένου να καταλάβει ο σκύλος ποιος είναι ο αρχηγός, μην τον αφήνετε να κάθετε στο ίδιο ύψος με εσάς γιατί οι αρχηγοί κάθονται πάντα πιο ψηλά. Όσοι κάθονται στο ίδιο ύψος είναι ισότιμοι Απωθήστε τον αποφασιστικά όταν προσπαθήσει να κάτσει στο ίδιο ύψος με εσάς, μέχρι να μάθει και να υποχωρεί.
     6. Μην απομονώνετε τον σκύλο σας σε ένα μπαλκόνι ή στην αυλή δεμένο. Θα γίνει πολύ νευρικός και επιθετικός. Κοινωνικοποιήστε τον και αφήστε τον να έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα και ανθρώπους.
     7. Αγοράστε του παιχνίδια και αναλώσιμα κόκαλα για να ασχολείται σε αυτά και όχι με τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Εναλλάσσετε τα παιχνίδια με καινούρια για να μην βαρεθούν.  Βάλτε στην άκρη τα παλιά παιχνίδια και εμφανίστε τα μετά από ένα - δύο μήνες.
     8. Επιβραβεύετε τον σκύλο όταν ανταποκρίνεται στις εντολές σας. Πρέπει να υπάρχουν τα ‘μη’ αλλά και τα ‘μπράβο’.
webpet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου