Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Αμερική: Δεκαετής ποινή κάθειρξης σε δολοφόνο δύο σκύλων.




Credits: 
  
Georgetown Times
Άνδρας από τη Ν. Καλιφόρνια καταδικάστηκε σε δεκαετή  κάθειρξη για τη δολοφονία δύο σκύλων καθώς και την απόπειρα κατά ενός ακόμα. Η ποινή αντικατοπτρίζει την αυστηροποίηση των νόμων κατά της κακοποίησης ζώων.

Ο Bobby Joe McConnell, 47 χρόνων, δήλωσε ένοχος για το συμβάν που έλαβε χώρα στις 2 Ιουλίου του 2012.

Ψαράδες στο Fishermen on the International Paper canal της Georgetown βρήκαν και διέσωσαν ένα σκύλο, ένα Labrador Retriever, το οποίο ήταν δεμένο με ταινία και είχε πεταχτεί στο νερό. Η Dara όπως ονομάστηκε αργότερα από το Saint Frances Animal Center, προσπαθούσε να επιβιώσει με το στόμα και τα πόδια της δεμένα και διασώθηκε την τελευταία στιγμή. Δυστυχώς τα άλλα δύο σκυλιά που βρέθηκαν στη συνέχεια δεν κατάφεραν να επιβιώσουν και πνίγηκαν.   

Τα τρία σκυλιά βρίσκονταν υπο τη κηδεμονία της συζύγου καθώς και της πεθεράς του McConnell ο οποίος δήλωσε ένοχος αναφέροντας στον δικαστή " Έχω αποδεχθεί την ενοχή μου απο την πρώτη μέρα"

Ο δικηγόρος του  McConnell, Ronald Hazard, ισχυρίστηκε πως ο McConnell είναι ένας "καλός άνθρωπος" που βρισκόταν υπο την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών την ημέρα των δολοφονιών αλλά ο δικαστής Hyman έδωσε το μέγιστο της ποινής για τους δύο σκύλους, 5 έτη για έκαστο και πρόστιμο       $10,000 εκ των οποίων τα μισά θα διατεθούν στον οργανισμό ο οποίος φροντίζει τη  Dara, Saint Frances Animal Center. Ο δικαστής Hyman ανέφερε πως οι πραξεις του McConnell'sείναι το αποτέλεσμα μιας "κακής καρδιάς" και πρόσθεσε.

"Μπορώ να φανταστώ αυτά τα δύο σκυλιά να παλεύουν προσπαθώντας να κολυπήσουν. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να έκαναν αυτά τα ζώα για να σας κάνουν να πιστέψετε ότι αυτό ήταν αρμόζον. Τι θα κάνατε εαν κάποιος άνθρωπος σας προσέβαλε?

**(Ερευνες δείχνουν τη στενή σχέση μεταξύ κακοποίησης ζώων και της βίας κατά ανθρώπων)**

πηγή examiner.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου