Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Θετική Ανταπόκριση στη πρωτοβουλία κατοίκων για τη διάσωση των αδέσποτων της Καλαμάτας

Στην ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων, τραυματισμένων και εγκαταλελειμμένων ζώων φαίνεται θα προβεί ο Δήμος Καλαμάτας, με τη βοήθεια εθελοντριών, με τις οποίες συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

Το καταφύγιο θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού και θα λειτουργεί με τη βοήθεια εθελοντών. Ο Δήμος θα εκτελέσει όλα τα έργα υποδομών και θα λάβει τις σχετικές αδειοδοτήσεις.
Το θέμα θα εισαχθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

-------
Μία πρώτη συνάντηση με το δήμαρχο Παν. Νίκα είχαν σήμερα εκπρόσωποι κατοίκων (163 υπογραφές) οι οποίοι ζήτησαν να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η κακοποίηση των ζώων.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι αιτούντες ζητούν την παραχώρηση κατάλληλου χώρου ώστε να δημιουργηθεί κέντρο περίθαλψης/καταφύγιο για τα ζώα που κάποιοι κατέστησαν αδέσποτα.
Από την πλευρά τους, όπως σημειώνουν, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν εθελοντικά κάθε προσπάθεια που θα αναλάβει η Φιλοζωική Μεσσηνίας ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας.

Επίσης, προτείνουν: Εφαρμογή του Ν. 4039/12 (συμπληρωματικός του Αρείου Πάγου). Καμπάνια ενημερώσεως των δημοτών περί του θέματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών σκύλων συντροφιάς/κυνηγίου/φύλαξης αιγοπροβάτων, καθώς και των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε περιπτώσεις κακοποίησης των ζώων. 

Δημιουργία δικτύου υιοθεσιών (παροχή κινήτρων). Νόμιμη περισυλλογή αδέσποτων και για τους αναφερόμενους από το νόμο σκοπούς (κτηνιατρικός έλεγχος, στείρωση, εμβολιασμός, τοποθέτηση microchip, αποπαρασίτωση κ.τ.λ.). 

Διάθεση όσο το δυνατόν περισσότερων πιστώσεων για στειρώσεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και με τη βοήθεια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τοποθέτηση υπεύθυνων κτηνιάτρων για την ιατρική παρακολούθηση των αδέσποτων του καταφυγίου, καθώς και την παροχή πάσης φύσεως αναγκαίων ιατρικών υπηρεσιών.

Καθορισμός υπευθύνου/υπευθύνων για την παρακολούθηση της λειτουργίας του καταφυγίου – εδώ θα βοηθήσουν και εθελοντές εφόσον ζητηθεί (καταγραφή αιτημάτων και προμήθεια υλικών και μέσων που χρειάζονται για την καθαριότητα του χώρου, πάσης φύσεως επισκευών σε αυτό, προμήθεια σκευών για το τάισμα και το πότισμα των αδέσποτων).

Εκπαίδευση και εντονότερη ενεργοποίηση των οργάνων της Δημοτικής Αστυνομίας για θέματα αδέσποτων και μη ζώων συντροφιάς. Ενημέρωση των αστυνομικών οργάνων για τα αναφερόμενα περί της προστασίας των ζώων στο Νόμο 4039/12.

πηγή kalamata24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου